12 mrt. 2014

Vera Pelle - Made in Italy

  No comments    


Vera Pelle is een echt keurmerk voor natuurlijk gelooid leer, uit de omgeving van Florence en garandeert leer en leerproducten van TOP KWALITEIT en duurzaam.  En vooral de duurzaamheid vinden wij belangrijk. Je koopt waar voor je geld. En in deze economisch lastige tijden koop je geen tas, je investeert in een tas. Daarom is ons motto : “niet duur maar duurzaam”.
Onze leverancier drukt het echte Made in Italy motto voortdurend uit in al zijn vormen: onderzoek, ontwikkeling, ontwerp en productie van nieuwe modellen van klassieke materialen met een trendy uitstraling. Onze tassen komen uitsluitend uit de Toscaanse leerlooierijen.
De leerlooierijen leveren van grondstoffen tot productie, zijn gelegen in de historische omgeving van Santa Croce. De looierijen maken deel uit van het "Consortium van Italiaans plantaardig gelooid leer", een vereniging die de leerlooierijen tussen Pisa en Florence bevat. De filosofie van het Consortium is gericht op het waarborgen van de productie van een natuurlijk leren product, duurzaam en van hoge kwaliteit.
Het plantaardig looiproces, waarin het beroemde 'vachetta' of  Florentijns leer wordt gemaakt, is gecompliceerd en bestaat uit drie lange en gecompliceerde fases:
• Het proces begint met de voorbereiding van de ruwe huiden , die zorgvuldig worden gesneden door ambachtslieden en geplaatst in roterende ' bottali ' of houten vaten en grote containers van een bepaald type hout . Deze fase, die in verschillende stappen plaatsvindt , dient om de vellen van haar, eiwitten, vetten, mineralen, zouten en water te zuiveren .
• Nadat de huid volledig is voorbereid op het plantaardige looien, wordt deze geweekt in water voor vele dagen, gedurende welke tijd natuurlijke tannine wordt aangemaakt van de extracten van Kastanje en Argentijnse Quebracho bomen. Hier vindt de transformatie plaats van dierlijke huid in een flexibel en duurzaam leer. Na deze belangrijke stap, is het verven van de huid belangrijk.  Het leer wordt geweekt in natuurlijke kleurstoffen, waarbij de hoeveelheid kleurstoffen en de duur van het weken de kleur en plooibaarheid van het leer bepaald.
• De laatste fase ' Messa een vento " of droog fase , waarbij het ​​leer is opgehangen om volledig te om maximale flexibiliteit voor de productie van tassen en accessoires te waarborgen.

Door te kiezen voor tassen van plantaardig gelooid leer, kiest u voor een natuurlijk product van superieure, ambachtelijke kwaliteit. Op termijn zal uw lederen aankoop zachter en donkerder worden, waardoor uw tas met de jaren echt unieker en mooier wordt, bijna alsof het is gebruind door de zonnestralen; een soort magie tussen mens en natuur.
Onze Italiaanse tassen zijn gemaakt van VOLNERF-LEER of VOL-ANILINE-LEER

Volnerfleer, ook wel bekend als vol aniline leer is eigenlijk de meest natuurlijke leersoort die bij het produceren van tassen wordt gebruikt.  Volnerfleer is erg zacht en soepel leer en geeft een natuurlijke look. Men kan bij dit leer het beste de natuurlijke structuur van het leer terugzien. Hiermee doelen we op de natuurlijke structuur die bijvoorbeeld door littekens en oneffenheden in de huid gevormd wordt. Bij het gebruik van een tas van volnerf leer zal men zien dat het leer al snel zijn patina verkrijgt, dit is een soort van karakteristieke glans. Volnerf leer is wel een van de duurdere leersoorten omdat er bij de selectie van de huiden vaak hele hogen eisen worden gesteld. Over het algemeen komt maar slechts 10 procent van de huiden in aanmerking om tot volnerfleer (vol aniline leer) te worden verwerkt.

Certificaten
Onze tassen zijn gecertificeerd door  een identificatielabel voor het waarborgen van kwaliteit en vakmanschap. Alle items zijn gemaakt met plantaardig gelooid leer uit de leerwijk Santa Croce. Alle producten zijn gecertificeerd en worden geleverd met 12 maanden garantie tegen fabricagefouten.

Personalisatie
Wij bieden de mogelijkheid voor personalisatie van uw nieuwe tas. De personalisatie is altijd gratis, bijvoorbeeld met uw naam en achternaam, en heeft geen op de levertijd. U kunt ook aangeven waar precies u de personalisatie wilt toepassen op uw tas. Geeft u geen voorkeur op, dan wordt door het vakkundige personeel van onze leverancier bepaald waar de personalisatie het beste kan worden toegepast. Ook het plaatsen van een logo is mogelijk.
Wij bieden kleine, middelgrote en grote bedrijven de mogelijkheid aan om items met hun eigen logo op de tassen te plaatsen zonder bijkomende kosten.


NIET DUUR, MAAR DUURZAAM

0 reacties:

Een reactie posten