3 jun 2015

Hermès Birkin levert recordbedrag op een veiling

  No comments    

Hermès Birkin levert recordbedrag op een veiling
Een zeldzame Hermès handtas heeft een nieuw record gezet als ‘s werelds duurste handtas ooit verkocht op een veiling. De fuchsia-diamanten ingelegde krokodillenleer Birkin 2014 werd verkocht aan een anonieme telefoon-bieder bij Christie's internationale handtassen en accessoires veiling in Hong Kong.
De verkoopprijs was boven de oorspronkelijke schatting van €175.000. De handtas werd voor maar liefst € 202.750 verkocht.
Het vorige record voor de duurste handtas was in 2011 op een veiling. Een tas was voor een deel bezet met goud en diamanten en werd verkocht voor € 200.000. De handtas was ooit eigendom van Elizabeth Taylor.
Echter, de duurste Hermès handtas tot nu toe is de Himalaya krokodil Birkin; rechtstreeks verkocht door het Franse modehuis voor maar liefst € 400,000.
De Birkin, werd vernoemd naar de Britse actrice en zangeres Jane Birkin. De handtas is een favoriet onder beroemdheden sinds zijn lancering in 1984.

De tas is ontworpen door de Hermès CEO, Jean-Louis Dumas. In 1981 zat Jean-Louis Dumas naast Jane Birkin. Zij troffen elkaar op een vlucht van Parijs naar Londen. Ze had net haar rieten tas geplaatst in het bagagevak van haar stoel, maar de inhoud viel op de grond, waardoor ze tussen de stoelen moest om het op te rapen. Birkin legde Dumas uit dat het moeilijk was om een goede lederen weekendtas te vinden die ze leuk vond. In 1984 creëerde hij een zwarte, soepele leren tas voor haar, op basis van een ontwerp uit 1982. Kort daarna werd de iconische 'Birkin' tas geboren.

Omega Deals heeft regelmatig tassen die zijn geïnspireerd op de Hermes Birkin. Laten we nou eerlijk zijn, niet iedereen kan tienduizenden euros besteden aan een tas. Bij Omega Deals kun je dezelfde look als die van je favoriete celeb kopen, maar voor honderden euros in plaats van duizenden euros. De tassen zijn gemaakt met variaties waaronder Italiaanse leer, kalfsleer struisvogel en hagedissenleer.

0 reacties:

Een reactie posten