10 sep 2014

De unieke wereldklasse van Pratesi

  No comments    




Pratesi is producent van kwalitatief hoogwaardige lederwaren.                            
Het bedrijf is altijd één van de avant-gardistische bedrijven in de industrie geweest die er voortdurend naar streeft om zelfs de meest bijzondere en veeleisende klant, op elke manier,  tevreden te stellen.

Om de oorsprong van Pratesi te ontdekken moeten we terug in de tijd gaan. De slimme en intelligente Egidio Pratesi uit Rome kreeg na de tweede wereldoorlog (1948) de kans van z'n leven.

Italië was in die tijd een land dat nog volledig weder opgebouwd moest worden en vrijwel iedereen probeerde een middel te vinden om te overleven. Pratesi verloor geen tijd en maakte gebruik van alle ontwikkelingen die op dat moment gaande waren in de filmindustrie. Hij was al snel op één van de filmsets te vinden en begon met het maken van kostuums en bijbehorende attributen voor de beroemde film "Quo Vadis", een film die zich afspeelt in het oude Rome

Dit alles leidde tot een opmerkelijk succes! Tevens verdiende Pratesi op deze manier voldoende geld, om zijn activiteiten als ambachtelijk producent van kleine lederwaren voort te blijven zetten. Van leren riemen tot leren tassen. Pratesi verhuisde van de kleine werkplaats in Prati naar een pand in Rome met een winkel erbij waar de leren producten direct verkocht werden aan de klanten. In de jaren 1960 zorgde een enorme groei in bijna alle sectoren van de Italiaanse economie tot een toename van de vraag naar geproduceerde goederen.

En terwijl de vraag toenam, moest het bedrijf een transformatie ondergaan om aan de vraag te blijven voldoen. M.a.w. het moest moderniseren. Er werd verhuisd naar de huidige locatie Donnini (Florence), waar vanaf dat moment met een nieuw team aan de toekomst werd gewerkt. De streek rond Florence staat bekend om de grote hoeveelheid leerlooierijen en andere leveranciers van huiden van hoogwaardige kwaliteit.

Het productieproces is nooit statisch; de strategie van voortdurende verbetering dwingt het bedrijf er toe te zoeken naar nieuwe materialen en nieuwe productietechnieken, een proces dat ten volle wordt benut in al haar creaties. Boven alles is het doel om de hoogste kwaliteit producten te produceren voor een markt die voortdurend evolueert. Deze missie wordt gerealiseerd door het produceren van producten die uniek zijn in de markt en er voor te zorgen dat elk detail wordt onderzocht om ervoor te zorgen dat haar  klanten worden voorzien van een lijn van leren producten met Pratesi wereldklasse.

In de loop der jaren heeft Pratesi ervoor gekozen zich te specialiseren in de productie van koffers, aktetassen en reistassen. Dit alles heeft er toe geleid dat Pratesi een eigen stijl heeft weten te creëren en behouden, een unieke uitstraling op het gebied van lederwaren. De stijl van Pratesi wordt door een breed publiek gewaardeerd.

Vanaf nu zijn de producten van Pratesi ook te koop bij Omega Deals. Hiermee sluit Omega Deals perfect aan bij de vraag naar kwalitatief hoogwaardige tassen van een wereldmerk.

Nieuwsgierig? Klik hier om een keuze te maken uit het mooie assortiment.



0 reacties:

Een reactie posten