25 mrt 2015

Bestaat er zoiets als een investment tas?

  No comments    

Een investment tas wordt vaak door fashionistas beschreven als een tas van hoge kwaliteit, prijs en van een bekend merk. Maar het meest belangrijkse kenmerk van een investment tas is dat hij een hoge resale value moet hebben. Dit houdt in dat de tas minstens de  aanschafwaarde blijft houden of zelfs duurder wordt als je hem na gebruik weer zou doorverkopen.

Tassen die beschouwd worden als echte   investment items zijn o.a. Hermes Birkin, Chanel, Louis Vuitton en Céline tassen. Laat het nou toevallig zijn dat voor één van deze merken, de tassen in Europa vanaf 8 april substantieel duurder zullen worden.

Chanel heeft officieel aangegeven om voor drie klassiekers overal ter wereld dezelfde prijsklasse te gaan hanteren. De flab bag, de 2.55 en de boy bag zullen in elke werelddeel hetzelfde gaan kosten. Dit wil zeggen dat de tassen goedkoper worden in China. Maar dit is slecht nieuws voor de Europese consument, de tassen zullen tot wel € 1.000, - duurder worden. Dit verschil wordt ook nog verergerd door de dramatische devaluatie van de euro in de afgelopen maanden.

Bruno Pavlovsky, president fashion bij Chanel, heeft aangegeven dat dit de volgende stap is tot het creëren van een wereldwijde webshop voor Chanel tassen. Gezien het feit dat de belangrijkste factor van een investment tas de resale value is, kunnen tassenhouders in Europe meer geld vragen voor hun Chanel tassen. Echter betekent dit voor de Chinese consument dat hun it-bag minder waard wordt.

Aan het eind van de dag komt het erop neer dat het merk voor een hogere prijsklasse zorgt en dat wij als consumenten onze eigen waarde aan de tassen geven. Dus is de kans groot dat andere luxueuze  merken, Chanel zullen volgen in deze trend.

Daardoor concludeer ik dat een luxueuze tas als een investment item gezien mag worden. Maar dit houdt dus ook in dat voor sommige fashionistas de tassen collectie met wel enkele honderden, zo niet duizenden euro’s zal depreciëren.


Vind jij dat er zoiets bestaat als een investment tas? Laat een berichtje hieronder achter.

0 reacties:

Een reactie posten