29 aug 2014

Meer Met Blauw

  No comments    


De primaire kleuren rood, groen en blauw (RGB) zijn de basiskleuren. Ze worden ook wel de donkere hoofdkleuren genoemd. En van deze basiskleuren is de kleur blauw een perfecte kleur voor mode, denk maar aan de spijkerbroek waarbij je elke denkbare kleur kunt combineren. Daarnaast komt blauw in de confectie vooral in herenkleding. Blauw is een kleur die zich in het kleurenspectrum bevindt tussen cyaan en violet. Blauw in de mode komt in allerlei nuances voor. Van licht tot donker. Bepaalde omschrijvingen van blauw geven een indicatie zonder dat je de kleur ziet. Zoals bijvoorbeeld: azuur, Delfts blauw, hemelsblauw, kobaltblauw, koningsblauw, marineblauw, paarsblauw, petrol, ultramarijn, etc.

Heb je iets donkers nodig, iets wat neutraal is, zit je met blauw of donkerblauw altijd goed. Dat betekent dat blauw een veilige kleur is. Blauw straalt rust uit. Blauw geeft de indruk van trouw en serieus. Denk hierbij ook aan uniformen van Marine en Luchtmacht. Gezien het voorkomen in de natuur associeert blauw met ruimte. Blauw zie je in de lucht, de hemel, in het water en in bloemen.
Blauw kan gedragen worden bij een officiële gelegenheid, maar kan ook heel goed voor een vrijetijdsmoment, voor een jeans, voor een rok of een comfortabele trui. Het is bovendien geen besmettelijke kleur, het vloekt niet.

De aanschaf van een tas in blauw is een goede aankoop, ook in economisch opzicht. Blauw is heel simpel te combineren met andere kleuren. Of het nou roze, rood, paars of geel zou zijn, met blauw heb je een vrolijk contrast. Het vormt een basis voor meer kleuren die je erbij draagt. Blauw is een kleur die voorkomt in bijna elke mode, zodoende kun je je nieuwe blauwe tas lang gebruiken.  
Blauw is tijdloos en toch modern. Neem de nuance die bij je hoort en waar jij je prettig bij voelt, dan heb je er jaren lang plezier van.
En na het lezen van dit blog weet je één ding zeker: Blauw past (ook) bij jou. 

0 reacties:

Een reactie posten