1 okt 2014

Kleed je à la Franse It Girl

  No comments    



Mode is een groot deel van de Franse cultuur en hoort tot hun joie-de-vivre. Frankrijk zit in de top vijf van de meest invloedrijke landen in de modewereld.  Wij gebruiken ook niet voor niets haute couture en prêt-à-porter in fashion.  In de mode hoofdstad Parijs hebben veel van onze favoriete en iconische merken hun hoofdkantoor gevestigd. Daar tref je merken zoals Chanel, Chloe, Dior, Céline, Givenchy, Jean Paul Gautier, Hermès, Rochas, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent en nog veel meer. Veel van deze brands zijn ook te spotten in Nice, Cannes en St. Tropez op de rich en famous; de nationale en internationale celebrities.

Frankrijk heeft een voorraad aan It girls die je jaren lang kan volgen voor inspiratie. Denk aan Brigitte Bardot,  Audrey Tautou,  Marion Cotillarde en Carla Bruni. De Fransen hebben een je ne sais quoi en laisser fair kijk op mode  waarvan het eindproduct een très cool stijl creëert.  Wil je je ook gaan kleden als een Franse fashion chick of zoek je inspiratie, hieronder volgen basic must haves voor deze look.

 Monochrome trend: denk zwart wit, eenvoudig en elegant

Met zwart kun je bijna nooit fout gaan;  draag een zwarte legging met een cirkelrok en een zwarte trui. Bij deze outfit kun je voor kleur het best voor witte gaan, dit kan bijvoorbeeld  met witte schoenen,  hoed of zonnebril. Franse vrouwen dragen vaak als street-look platte schoenen. Op ballerina’s lopen in de geplaveide straten van Parijs  is veel comfortabeler dan in je killer heels. Vergeet niet om  je accessoires minimaal en classic te houden; denk aan dunne armbanden, parelkettingen en kleine oorbellen.

Less is more

Je kunt het beste één statement piece dragen en de rest basic houden. Draag hierbij een dikke coltrui, uitgewassen jeans of een rode rok. Over het algemeen is de Franse stijl eenvoudig en toch elegant. Hiervoor kun je de wijze worden van Coco Chanel volgen: “ Voor dat je het huis verlaat, kijk in de spiegel en verwijder één item van je outfit”.  Een must have voor de Franse look is een chique sjaal geen outfit is compleet zonder. De sjaal kun je in een nette knot op je colbert dragen of vastbinden op je designer bag

                                              OMEGA DEALS: " Treat yourself to quality fashion"

0 reacties:

Een reactie posten